23/11/14

PRESENTACIÓ "ACTIVITATS COL.LABORATIVES" AL GRUP DE TREBALL ERASMUS+


La presentació sobre Activitats Col.laboratives dins d'un projecte Erasmus+, tingué lloc el dilluns 24 de novembre, i dins del GRUP DE TREBALL ERAMUS+ 2014, en el qual prenen part escoles i instituts de tot Catalunya, i també representants dels diferents Serveis Territorials.

Es posà especial ènfasi en què s'entén per treball col.laboratiu entre professors i alumnes dels diferents països participants utilitzant el programa eTwinning i altres eines Web2.0. amb exemples reals de projectes eTwinning i Comenius.



15/11/14

Projectes Catalans amb Segell de Qualitat Europeus 2014

 

  Aquests són els projectes de centres catalans que han obtingut el Segell de Qualitat Europeu: 

IES MONTGRÒS, Sant Pere de Ribes
Projecte: Experts academy

FEDAC PRATS, Prats de Lluçanès
Projecte: TwinBridges

INS Antoni Pous, Manlleu
Projecte: ETT Comenius (European Tales and Treasures)

INS La Sénia, La Sénia
Projecte: Physical Awareness 13-14

CEIP Barrufet, Sant Boi de Llobregat
Projecte: Knock, Knock, who´s there?

Col·legi Sant Josep, Navàs
Projecte: powerfulnaturekingdom.et

  •  M.Isabel Vila Figueroa,

INS Ronda -Lleida
Projecte: Reconciling work and family life





Escola Les Acàcies, Barcelona




Projecte:
Landmarks and Monuments





Podeu trobar més informació sobre alguns d'aquests projectes en aquest bloc.


Per a més informació: http://www.etwinning.net/es/pub/news/news/schools_awarded_the_europeanq.htm#c724 

13/11/14

RECONEIXEMENT DEL SEGELL DE QUALITAT EUROPEU 2014






El projecte eTwinning Reconciling work and family life, treballat el curs passat 2013/14 amb alumnes del CFGS d’Integració Social de l'Institut Ronda de Lleida i del 1st High School of Kesariani(Atenes-Grècia) ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Europeu. Les diverses activitats treballades, van abordar la reflexió d’aquest tema en el context de l’actual crisi econòmica aportant noves propostes conciliadores en el treball i la família. La idea del projecte està relacionada amb la proposta de la COFACE, Confereració d’Organitzacions Familiars de la Unió Europea, de que aquest any 2014, es celebri l’Any Europeu de la Conciliació de la vida laboral i familiar.
Podeu consultar el projecte en aquest enllaç: http://reconcilingworkandfamilylife.wikispaces.com/

Projecte eTwinning ETT: Segell de Qualitat Europeu

El projecte ETT Comenius (European Tales and Treasures) on hi ha participat l’INS Antoni Pous i Argila de Manlleu ha obtingut recentment el segell de qualitat europeu.  Aquest projecte - en el que hi han participat set centres de diversos països - es centra en una llegenda de cada país que serveix com a punt de partida per desenvolupar activitats diverses:  còmics, pòsters, vídeos, presentacions, cançons...

En el cas de Manlleu es va treballar a partir de la llegenda del Serpent, molt popular a la població.  El projecte va culminar el passat mes de maig amb una representació d’una llegenda europea comuna - escrita i representada per alumnes de tots els països participants. 

Representació de la Llegenda Europea Comuna


Presentació del projecte

9/11/14

Sessió eTwinning a Barcelona: EUROPA A LES AULES

El passat 29 d’octubre va tenir lloc a la seu de FEDAC a Barcelona una sessió formativa sobre eTwinning. Hi van asistir els directors pedagògics i els coordinadors d’anglès de diverses escoles FEDAC. Es va remarcar el paper innovador i els beneficis que aporten els projectes eTwinning als centres, als professors i alumnes. Alhora es van tractar temes pràctics: com registrar-se, búsqueda de socis, el TwinSpace, exemples de projectes,… Hi ha compromís de seguiment dels projectes que poguin sorgir a partir de la sessió.